Дудучки за УБ: Голем број на млади кумановци патат од пострауматски стресни растројства настанати од присуство во воени зони

You must need to login..!

Опис

Депресијата после празиниците е редовна појава. Зголем е бројот на пациенти со анксиозност и депресија,. Причина се условите во кои живеееме, безпарицата и економската криза. Депресијата како појава е и пред кардиоваскуларните заболувања. Мислам дека како држава немаме адекватни начини за справување со неа. Интензивно работам со пациенти со пострауматски стресни раствојства настанати во војни. Ние во Куманово имаме 7-8.000 млади луѓе на кои никој не им обрнува внимание , во смисла на психо-социјална рехабилитација, ресоцијализација и сл. изјави за Утрински Брифинг, невропсихијатарот Мице Дудучки.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

one × 5 =