Дувњак: Настрада имиџот на Тупанчевски, очекувам некој функционер кога ќе згреши да се извини

You must need to login..!

Опис

-Многу пресуди кои сметам дека и предолго траат со оглед дека се првостепени и дел од нив до сега требаше да имаат и завршница. Неделава во завршна фаза се и плацевите на Водно, така што во пролет се се буди па најверојатно и судството.

-Целиот случај со Тупанчевски е важен, јас сум разочарана што се утврди дека има повреди на етичкиот кодекс, јас очекував тој да излезе и веднаш да ја каже вистината, но тежината е уште поголема што тоа доаѓа од професор по кривично право и со своите различни изјави дозволи да се коментираат и да се формираат различни ставови.

-Ние и во минатото имавме случаи кога обинители ги немаше со денови зошто поддржуваа спортски натпревари. Мислам дека треба да се стави крај на ваквите случаи, а јавноста е многу иритирана. Јас не велам дека ова е некој голем пропуст, но е пропуст.

-Мора да ги менуваме навиките и затоа велам дека јас очекувам барем некој функционер доколку згреши да се извини.

-Повеќе сум јас опомената за Тупанчевски да е опомена и за останатите функционери да размислат што може тоа да ги чини, бидејќи во текот на своето функционирање може да добијат и поголеми коруптивни понуди.

-Да не заборавиме дека и Владата и опозицијата постојано одат со слоганот нулта корупција и ако е така мора да бидат внимателни ова повеќе да не се случува, бидејќи тука не смееме да ја заборавиме крупната корупција, тендерите во четири очи со само еден понудувач. Ако ова е време на економска криза кога се стега ременот треба сите да покажуваме одговорност, а не само граѓаните.

Ние не можеме да се шокирама од барањата на јавноста за отчетност туку функционерите мора да бидат отчетни, вели за Утрински брифинг новинарката и уредник на Фокус Гордана Дувњак.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

19 − one =