Дувњак: Во време на криза многу е битно да се провери релевантноста на изворот на информации

You must need to login..!

Опис

-Фокус дневно на порталот ги следи сите случувања со безбедносната криза а претпоставувам дека ќе треба да ги менуваме и темите за неделникот. Случајно или намерно ги избрав случувањата и ставовите меѓу Ковачевски и Мицковска. Малку иронизирав што е тоа што ќе ги натера да седнат на заедничка маса.

-Треба да се внимава да се проверат информациите и релевантноста на изворот. Сега ќе има обиди се да се протне. Многу е важно да се бираат и релевантни соговорници. Она што е многу важно како јавност постојано да го прозиваме нашиот врв да седнат на заедничка маса.

Има место тука и за улогата на претседателот на државата да го повика Советот на безбедност тоа веќе го направија дел од земјите од соседството, вели за УБ новинарката и уредник на Фокус, Гордана Дувњак.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

12 + 12 =