Драганов: Нужноста од општествена промена не води да направиме нешто први и да бидеме подобри

You must need to login..!

Опис

Јас не верувам во право, туку во правда, а за да се оствари таа вистинска правда, за жал нашиот целокупен систем во државата е прополн со одредени членоиви и институции и луѓе кои за жал не одат во иста насока со она во што јас верувам, изјави во Утрински брифинг Мирослав Драганов, правник и тренер за личен развој.

Кај нас уште кога влага некој да стане „обликувач на промени“ при самиот процес ние не се интересираме кој кави идеолошки предизпозиции има. Нас не интересира да се најуспешните млади од различни порфесии, кои можат да се најдат и да помогнат во локалната заедница. Таа општествена промена не води да направиме нешто први и да бидеме подобри.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20 − nineteen =