Димевски: Гангренозното ткиво кое го мачи македонскиот спорт се недоволно јасните и прецизни процедури

You must need to login..!

Опис

Како и во секоја општествена сфера во нашава земја е присутна политиката. Јас сметам дека за неа место во спортот не смее да има, изјави во Утрински брифинг Даниел Димевски, претседател на МОК.

-Ние што сме во спортот јасно ни беше дека е веќе подолго време е акумулиран еден антагониран помеѓу МОК и повеќе претходни раководства во Агенцијата за млади и спорт. Јас не се сеќавам кога постоела некој синергија помеѓу овие две тела.

-Ова е хронична болест која го тиштеше нашиот организам. Гангренозното ткиво кое го мачи македонскиот спорт се недоволно јасните и прецизни процедури. Целата концентрирана моќ е во Агенцијата, во едно мало тело кое го води еден ист човек 20 години кој е во лоши персонално односи со раководствата од МОК. И нас ни се случи тие интерперсонални несогласувања да ни се преточат и да ја загрозуваат целата организација две декади, вели Димевски.

Целиот разговор со претседателот на МОК погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

16 − 13 =