Глигорова: Со Закон е уредено родителите да можат да побараат нивните деца да следат онлајн настава

You must need to login..!

Опис

Администраторите на ФБ за „Поддршка за он лајн настава“ се изборија со долготрајни разговори во МОН 2020-2021 година биде копмлетно онлајн наставата за децата. Нашата интенција е да ги поттикнеме оние родители и наставници, кои можеби не знаат, дека постои уредба на Влада донесена 2021 година, со која родителот може да побара од училиштето онлајн настава, ако смета тоа не би требало да оди со физичко присуство, изјави за Утрински брифинг Ана Глигорова, граѓански активист.

-Децидно стои во уредбата дека тоа се или деца со хронични заболувања или се работи за немидицински причини, како на пример за деца кои живеат далеку и треба да променат неколку автобуси или пак само по барање на родител, вели Глигорова.

-Така што мора јавноста да знае дека родителите можат да побарат за своите деца, законски, тие деца да следат онлајн настава, вели Глигорова.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

eleven − seven =