Врвот на ФФМ дувло на криминал, клиентелизам и незаконско работење – кој и зошто ги штити и покрај обвинението за сомнителни трансфери на милионски суми во приватни џебови

You must need to login..!

Опис

Факт е дека долги години државнити институции, псоебно ЈО не си ја дозавршија работата за која што се повикани и ттаму каде што основаните сомневања се преточуваат во обвинителен акт. Вомарт месец оваа година се поднесе обвинителен акт, но не се побараа други мерки со цел да се заштити јавниот интерес во фдбалот. ЈО со оглед на висината на причинетата материјална штета на јавниот интерес, посебно на фудбалот, требаше да побара со тој обвинителен акт, веднапш изрекување на мерка притвор и од судот да побара донесување на времена мерка да ја задолжи Агенцијата за млади и спорт да го заштити тој јавен интерес во ФФМ, со огледа на фактот што и ден денес имаме состојба каде кривичното дело се повторува, изјави Љубомир Ѓурчевски, поранешен полициски инспектор, како и поранешен член на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија.

Наградата е спротивна на Правилникот и Статутот на ФФМ за што ќе мора да расправа Собранието и истата да биде поништена а наградените во иста висина да ја обештетат ФФМ. Притоа Собранието мора да ја задолжи Дициплинската комисија да поведе постапка за сторен потежок престап на штета на финансиското работење на ФФМ и на сите овие членови на УО да им изрече соодветна санкција.

Пандев го дигна гласот бидејќи при доделувањето на наградата се изземени одредени фудбалери кои што биле повикани во репрезентацијата.

Исто така, други награди може да доделува само СОБРАНИЕТО на ФФМ како највисок орган на РАКОВОДЕЊЕ. Тие награди може да се парични или проследени со плакети, благодарници, дипломи и други споменари. Ове награди првенствено се за стимул на младинските категории во фудбал, за постигнати високи спортски резултати, благодарност кон спонзори и донатори, награди за минал труд со успешна работа итн.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

seven + 11 =