Влијанието на климатските промени врз човештвото

You must need to login..!

Опис

Со цел подигнување на свеста за глобалните климатските промени кај студентите и нивно анализирање преку научни решенија по втор пат во организација на Универзитетското студентско собрание беше организирана студентска конференција посветена токму на оваа проблематика.

На конференцијата се обратија голем број на професори од повеќе факултети при УКИМ кои дадоа свој осврт на влијанието на климатските промени врз човештвото.

На оваa тема во Утрински брифинг разговаравме со Никола Донев потпретседател за наука при Университетското студентско собрание на УКИМ.

Разгворот погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

thirteen + 5 =