Велковски: Имаме озбилен проблем што Скопје не го направивме затворен град

You must need to login..!

Опис

-Можеби ќе треба да сега да се ревидира Генералниот план на градот, затоа што ги надминавме сите проценти и параметри на густина на живеење по хектар на живеење, како што е планирано, изјави за Утрински брифинг Никола Велковски поранешен главен архитект на Град Скопје, екс претседател на Здружението на градежништво при Стопанската комора на Северна Македонија.

-Треба да одиме на ревидирање и цело преиспитување на сите оние намени што Градот Скопје ги зацртал во 2012-та година.

-Ги надминавме деловите околу намените за домување. Скопје треба да се сведе на минимум на станбената градба. Има делови кои што треба да се доурбанизираат, но треба да се смали катноста, вели Велковски.

-Имаме озбилен проблем што Скопје не го направивме затворен град. Мораше да се прејде кон некоја форма на затворање на градот во смисла да не може да се добие престој.

Целиот разговор погледнете го видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

five × five =