Васко Цацановски: Социјалниот центар „Дуња“ промовира солидарност и вредности што се потиснати во општеството

You must need to login..!

Опис

Социјалниот центар „Дуња“ работи според вредностите што ги промовира: солидарност, почитување на животната средина, меѓусебно разбирање – вредности што се потиснати во нашето општество, но и пошироко во светот, вели Васко Цацановски од центарот. За околу три години во „Дуња“ биле организирани над 300 активности и програми, а при тоа центарот функционира без да бара средства од институциите, туку врз база на донации и волонтерство.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

5 + twelve =