Бухова: Ковид одделенијата имаат апсолутна забрана за било каква посета

You must need to login..!

Опис

Вонрендни инспекциски надозри ДСЗИ изврши во сите модуларни болници. Генерално тоа што првичнио во надзорот е констатирано дека модуларните болници во Битола, Гостивар и Кочани немаат хоспитализирано пациенти. Модуларната болница во Дебар од своето пуштање во функција на ден 21.03 била затворена, а потоа продуолжува да работи како пункт за вакцинација, изјави за Утрински брифинг Ирина Бухова, директорка на државен инспекторат за здравство.

-Модуларната болница во Штип целосно го презема функционирањето на инфективниот оддел заради реновирање на постоечкиот оддел за инфективни болести во зградата на Клиничката болница Штип, а во другите модуларни болници во однос на надзорите кои ги вршеше ДСЗИ – опис на модуларна болница, капацитет на болница со број на болнички соби, кревети, болнички кревети и простории, санитарно-хигиенските состојби на објектот, увид во извршената документација за дезинфекција, дезинсекција и дератизација, увид во хигиенскиот преглед на персоналот, увид во колку перосналот е комплетно имунизиран, изјави Бухова.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

seventeen + 13 =