Богоев за УБ: Карпошани ќе одлучуваат „за“ зонско паркирање

You must need to login..!

Опис

Иницијативата за зонско паркирање дојде од граѓаните на Карпош 1 и Карпош 2 . Повеќе стотици потписи дојдоа до мене а исто така има испратено и до ЈП Градски паркинг. Граѓаните бараат да се регулира паркингот за да може полесно да најдат место во околината на нивните домови. Претпоставувам дека една од причините поради кое е едојдено ова е бидејќи „Рузвелтова“ е граница помеѓу општина Карпош и општина Центар, но исто така помеѓу платен и бесплатен паркинг. Па така имате луѓе кои работат во ПУИК, во поранешното СЈО, во Зоолошка, кои се наоѓаат во општина Центар а сепак паркираат од страна на Карпош, бидејќи паркингот е бесплатен, изјави во Утрински брифинг, градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев.

Во Карпош 2 проблемот се создава кај поранешно МИ-ДА, делумно поради луѓе кои работат а не живеат таму, но и поради студенти кои доаѓаат со нивните возила, изјави градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

5 × five =