Бесплатни онлајн курсеви на македонски со новата платформа на Brainster

You must need to login..!

Опис

Со 8 веќе закажани предавања и дополнителни триесет во најава, започна со работа првата бесплатна платформа за учење преку интернет во Македонија, Brainster Online. Целта на оваа платформа, на која може да и се пристапи на online.brainster.com, е да им ги доближи најновите трендови на сите кои посакуваат да започнат кариера во ИТ секторот и останатите дигитални сектори и да им помогне да го направат првиот чекор.

Платформата е создадена од страна на Brainster, компанија која веќе 5 години нуди програми за преквалификација од областа на програмирање, дигитален маркетинг, графички дизајн и data science. Од компанијата велат дека новата платформа е креирана да им помогне на луѓето заинтересирани за нова кариера да го направат првиот чекор полесно и да го намалат ризикот од неуспех, но и да им понуди можност на луѓето од сите градови во Македонија да добијат пристап до знаење и информации кои ќе им помогнат во професионалниот развој.

„Креирањето на платформата Brainster Online има за цел да ги мотивира луѓето да почнат посериозно да размислуваат за кариера во некоја од областите кои дигитализацијата ги наметна како најбарани и најплатени на пазарот, но и да им понуди потемелни информации на оние кои веќе размислуваат да започнат кариера. Со помош на оваа платформа ќе биде многу полесно да се запознаете со областа и сами да заклучите дали одговара на вашите амбиции, но и способности”- изјави за Утрински брифинг Дарјан Раденковиќ, маркетинг директор на Brainster.

„Платформата воедно ќе понуди можност за луѓето од цела Македонија да се стекнат со практични дигитални вештини, посебно бидејќи во голем дел од градовите луѓето немаат пристап до едукација во областа на ИТ и дигиталните вештини“ – додава Раденковиќ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

five × 2 =