Бесими: Буџетот е развоен и добро е што опозицијата учествуваше во расправата

You must need to login..!

Опис

Морам да дадам едно признание за одлуката на опозицијата да учествува во расправата. Буџетот беше првиот документ во Собранието, одма после неуспешниот процес на гласање на недоверба на владата.

Самата одлука да се учествува во оваа широка дебата за Буџетот беше еден голем придонес кон демократијата. Исто така во самиот процес 23 амандмани беа прифатени, меѓу кои најголем дел од опозицијата, околу 380 милиони денари.

Во овој процес можам да кажам дека буџетото има вои специфики, особено од аспект на тоа што се носи, како и минатата година во период на кризи.

Главната насока на овој Буџет да ги адресира предизвиците од кризата, да го ублажи ефектот, од друга страна да даде солидна основа за поддршка на забрзан раст, а и да ги сервисира сите други отреби за плати, пензии.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

seventeen + 19 =