Асани: Цариниците се должни да ги отстранат нелегалните инсталации во возилата

You must need to login..!

Опис

Би сакал да го објаснам целиот процес од одземање на возилото до доделување ии продажба на истото. Во случајот имаме возило кое што е фатено во 2016 од страна на Царинската управа. Во истото возило е најдена дрога во делот на патос, во шуплините на подот и после пронаоѓањето на дрогата е предадено на Агенцијата за управување со имот. Агенцијата има обрска да го чува се до судската пресуда кој што го врши судскиот процес, изјави Фатон Асани, директор на Агенција за управување со одземен имот, околу случајот за тоа како е можно двајца припадници на МВР со возило на МВР да бидат фатени помеѓу други две држави – Црна Гора и Албанија.

Возилото кое што е фатено на граничниот премин Блаце, во 2016 откако било предадено на Агенцијата истото е чувано до судската пресуда. Судската пресуда е донесена 2017 гподина, потоа е доделено на МВР, додаде Асани.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

19 − 8 =