Арсовски: Писмото кон Брисел е да се вовлече ЕУ во неопходната промена на Уставот

You must need to login..!

Опис

-Ако ги следиме динамиката на односите и тоа што се помеѓу Скопје и Софија, и ако го имаме предвид овој рок јуни, кој како целата Меѓународна заедница да го етаблира како конечен, изгледа дека двете држави се во трк да го стигнат јуни. Повеќе имаме средби во последните два месеци, отколку што сме имале во последните две години. Имаме заеднички коминикеа, усогласени ставови…Мислам дека работата се движи накај реална политчка волја за некаво решение, изјави за Утрински брифинг политичкиот аналитичар Петар Арсовски.

-Тоа се разбира дека не гарантира успех, не гарантира дек навистина ќе се договорат, бидејќи тешките теми се уште не се начнати и не се затворени, но во разводнувањето на прашањето дава некоја надеж.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

twenty − 20 =