Амет од „Ромалитико“: Се забележува одредено подобрување на ситуацијата со Ромите

You must need to login..!

Опис

-Проектот на УСАИД за инклузија на Ромите што го имплементира Институтот за истражување и анализа на политики „Ромалитико“ се фокусира на активности кои што се во насока на зајакнување на ромската заедница на локално ниво, нивно вклучување како активни лидери во насока на планирање и имплементација на стратешките документи на национално и локлано ниво.

-Она што ние го правиме конкретно во рамките на прокетот на УСАИД за инклузија на Ромите е тоа што имаме ангажирано теренски соработници во над 17 општини во Македонија, кои што работат на локално ниво со ромската заедница, во насока на правно зајакнување, правна помош, економско зајакнување, работа со претприемачи Роми, поддршка на колективни прашања, изјави за Утрински брифинг Сибел Амет од организацијата „Ромалитико“ и програмски координатор на проект на УСАИД за инклузија на Ромите.

Целиот разговор погледенте го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

seven + eleven =