Александар Николовски: Концептот на листите е продолжение на она што го започнавме во партијата – силна и сериозна реформа

image

You must need to login..!

Опис

Во однос на носителите – од шесте носители имаме две жени, што е во рамки на законските решенија. На следните избори ќе се обидеме да имаме, три, а зошто не и четири жени.

Тоа е една новина која што сакаме ние да ја направиме, односно додека други зборуваат ние реализираме. Исто така од шест носители, двајца не се членови на ВМРО-ДПМНЕ, тоа се проф. гордана Силјановска – Давкова и Дурловски.

Заради континуитетот точно е дека неколку пратеници повторно се кандидати бидејќи се покажале со својата работа. Концептот на овие листи е продолжение на она што го започнавме во партијата после промената на раководството- силна и сериозна реформа во партијата која сакаме да ја направиме и во државата. Фигуративно го нарековме „Нови луѓе за ново време“, затоа што е факт дека доаѓа ново време во Македонија.

Тоа не значи дека кадрите кои не се на пратеничките листи направиле нешто лошо или не оставиле трага во партијата, напротив сметаме на нив и во следниот период на соодветни позиции во извршната власт. Тоа е дијаметрално спротивен концепт од она што го понуди СДСМ на овие избори. Исто така од шест носители шест се за прв пат носители на изборни единици, изјави во Утрински брифинг потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски, говорејќи за изборните листи на оваа партија.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

five × 3 =