Адеми: Македонија може да го нуди човечкиот капитал и една од најголемите кризи е миграцијата на младите луѓе

You must need to login..!

Опис

Македонија може да го нуди човечкиот капитал и една од најголемите кризи е миграцијата на младите луѓе. Кога работев во меѓународни фирми постојано го следев развојот на земјите. Сега и сама станав претприемач и поаналитички гледам на работите. За жал владата не доволно прави за развојот на малите бизниси, а овие мали ИТ бизнис компании најмногу придонесуваат во државата за даноци и слично, изјави во Утрински брифинг Влора Адеми, Диџит Кјуб и потпретседател на Стопанската комора на северозападна Македонија.

Во време на пандемијата, ИТ компаниите не беа вклучени во владините антикризни бизнис пакети. Кога мерките беа објавени во државата мислам дека критериумите не беа добро анализирани.

Целиот разговор погледнете го во видеото

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

four × 1 =